Tre decennier på scenen

Musikalartisten Joakim Jennefors har över tre decenier på scenen under bältet .
Efter utbildning vid Musikhögskolans solistlinje som kontrabasist halkade han in på musikalscenen 1986. Debuten gick av stapeln på Göta Lejon med musikalen Ringo, tätt följd av Tjuren Ferdinand. Däremellan hann han också medverka i pjäsen Anne Franks Dagbok på Fria Teatern i Högdalen i regi av Rudolf Penka.

Allt sedan dess har Jennefors avverkat en stor del av musikalrepertoaren både på privatteatrar och institutioner. Som ett axplock kan nämnas Enjolras i Les Misérables (Cirkus 1990), Henry i I Love My Spleen, Den vilda sardinen (Folkan 1992), Joe i The Buddy Holly Story,  den politiska kabarén E94, inhoppare för Karl-Oskar i Kristina från Duvemåla, Tony i West Side Story både på GöteborgsOperan och inte mindre än 330 gånger på Chinateatern och som Freddie i över hundra föreställningar av Chess på Cirkus.

På film och TV har vi bland annat kunnat se Joakim i operan Lycko-Pers Resa , i långfilmerna Svart Lucia, Augustitango, TV-serierna om Anna Holt och Ture Sventon.

Under åren har man kunnat höra Jockes röst i radioteater och ett 100-tal olika tecknade filmer och serier. Nämnas kan Quasi Modo i Disneys Ringaren i Notre Dame, Nalle i Bolibompas Nalle har ett blått hus, Bläckward i serien SvampBob Fyrkant, serierna Digimon, Pokémon, Rugrats, Svampbob Fyrkant, Kurage osv.